Nederlands Fairphone maakt tweede duurzame smartphone

Dat meldt Tweakers, dat al een eerste blik op de telefoon kon werpen.

Fairphone belooft onderdelen in te kopen die duurzaam en met respect voor mensenrechten worden geproduceerd. Er worden bijvoorbeeld geen conflictmineralen gebruikt en de omstandigheden van fabrieksmedewerkers worden in de gaten houden.

De Fairphone 2, die later in de zomer verkrijgbaar wordt voor 525 euro, krijgt een full hd-scherm van 4,95 inch en een Snapdragon 801-chip. Die processor zat eerder in toestellen als de Galaxy S5 en HTC One M8. Er is 32 GB opslagruimte en een camera van 8 megapixel.


Vervangbaar

De achterkant van de telefoon is verwisselbaar en steekt bovendien een beetje boven het scherm uit, waardoor hij beter valbestendig moet zijn.

Het scherm zelf is vervangbaar, evenals de camera, luidspreker, microfoon en usb-poort. Alleen de printplaat, met daarop de processor, werkgeheugen en antennes, kan niet worden vervangen.

Het wordt voor derden mogelijk om behuizingen te maken die extra functies toevoegen aan de telefoon. Het is onduidelijk of er al geïnteresseerden zijn die dat zullen doen. 

De smartphone draait op Android 5.1, maar Fairphone overweegt om ook andere software op het apparaat te laten draaien. Mogelijk zal het toestel in de toekomst ook met Sailfish OS en Ubuntu overweg kunnen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>