Skype in cassatie tegen rechtbank Mechelen

“In het licht van recente uitspraken, de persrechter die over de zaak communiceerde, kwamen we tot de conclusie dat de rechtbank ten minste de schijn van partijdigheid heeft geschapen”, aldus een woordvoerder tegenover het Nieuwsblad.

Door in cassatie te gaan hoopt Skype dat de zaak door een andere rechtbank wordt behandeld. Skype is in België voor de rechter gesleept omdat het weigerde een tap te zetten in een onderzoek naar criminelen van Armeense afkomst.

De onderzoeksrechter wilde toegang tot Skype-gesprekken tussen de verdachten, en deed daarbij een beroep op de Belgische telecomwet. Die wet verplicht providers om mee te werken aan aftapverzoeken van de overheid.

Skype meent echter niet onder de wet te vallen, en zegt bovendien dat het technisch onmogelijk is om de gesprekken af te tappen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>