Gadget van 2 euro verlengt levensduur batterij met 800 procent

Dat laat Bob Roohparva van Batteroo weten aan PCworld.

De Batteriser is een klein metalen stripje dat over een batterij wordt geklikt. Deze strip zorgt ervoor dat de batterijen ook onder de 1,5 volt nog werken en is klein genoeg om te gebruiken in de meeste apparaten, belooft Roohparva.

Bij standaard alkalinebatterijen wordt slechts ongeveer 20 procent van de beschikbare lading gebruikt. Omdat het vermogen dan daalt van 1,5 volt naar bijvoorbeeld 1,4 of 1,3 volt beschouwen veel apparaten zoals afstandsbedieningen de batterij als leeg. Het vermogen is dan te laag om te gebruiken.

De Batteriser perst de overgebleven 80 procent uit de batterij en zorgt ervoor dat de levensduur met 800 procent toeneemt, aldus Roohparva.


Technologie

De technologie is niet nieuw en wordt al langer toegepast, maar het is wel voor het eerst dat deze techniek in zo’n kleine vorm verpakt is. Hierdoor kunnen de batterijen inclusief Batteriser gewoon nog in afstandsbedieningen, rekenmachnies en zaklampen gebruikt worden en wordt de technologie bruikbaar.

Het bedrijf heeft zijn uitvinding volgens PCworld door de San Jose University laten verifiëren. Een wetenschapper van de universiteit laat in een reactie weten dat ook in zijn lab het 80 procent overgebleven vermogen kon worden gebruikt.

De Batteriser moet uiteindelijk 2,50 dollar gaan kosten en zal vanaf eind juni op crowdfundingsite Indiegogo beschikbaar zijn en moet vervolgens in september geleverd worden. Roohparva sluit niet uit dat hij zijn gadget in de toekomst gaat bundelen met batterijen van grote fabrikanten.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>