Ook Skype crasht bij ontvangen specifiek bericht

Bij het ontvangen van een reeks van slechts acht tekens loopt de app voor Windows, Android en iOS vast, zo meldden gebruikers op een inmiddels verwijderde pagina van het gebruikersforum van Skype.

Dat schrijft Venturebeat. Microsoft bevestigt het bestaan van de bug: “We zijn op de hoogte van het probleem en werken aan een oplossing.”

Vorige week werd bekend dat in iOS een vergelijkbaar probleem zit, waardoor het mogelijk is om iPhones te laten vastlopen door een specifiek sms’je te versturen. Apple heeft enkel nog een tijdelijke oplossing beschikbaar gemaakt, waarbij gebruikers via Siri het malafide bericht moeten laten voorlezen en verwijderen.

Voor het Skype-probleem bestaat momenteel nog geen simpele oplossing. Bij het verwijderen van de chatgeschiedenis wordt deze automatisch opnieuw gedownload uit de cloud en ontstaat dezelfde crash opnieuw.

Degene die het malafide Skype-bericht heeft verstuurd, kan er wel voor kiezen om deze te verwijderen, waarna de ontvanger met een oudere versie van Skype opnieuw kan inloggen. Het is onduidelijk wanneer Microsoft zijn apps zal updaten om het probleem te verhelpen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>