Nieuwe Asus-tablet heeft achterkant die specificaties opkrikt

Asus onthulde de Zenpad 8 Z380C en verschillende andere producten tijdens de jaarlijkse computerbeurs Computex Taipei.

Eén van de achterkanten van de Zenpad 8 Z380C voegt een extra batterij toe, waardoor de tablet in totaal veertien uur meegaat. Door de Audio Cover komen er zes extra speakers bij en wordt DTS-HD 5.1 surrround sound gerealiseerd. Het is niet bekend waar op de achterkant de speakers zich bevinden. Op de Z380C kunnen ook gekleurde achterkantjes en een cover van leer geplaatst worden.

De tablet is 8 inch groot, heeft een scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels en verschijnt in varianten met 1 of 2 GB werkgeheugen en 8 of 16 GB opslagruimte. Foto’s vanuit de voorzijde zijn 2 megapixel en vanuit de achterzijde 5 megapixel.


Transformer Book

Daarnaast komt er met de Z580CA ook een andere Zenpad 8-uitvoering. Deze kent een hogere resolutie van 2048 bij 1536 pixels, een werkgeheugen van 4 gigabyte en de snellere Atom Moorefield Z3580-processor. De Z580CA heeft aan de voorzijde een camera van 5 megapixel en aan de achterkant 8 megapixel.

Asus zal ook zijn Transformer Book van een update voorzien. Deze 10,1 inch-tablet, die door een toetsenbord erin te klikken in een laptop verandert, gebruikt de Atom X5-chip. De tablet weegt 580 gram, is 8,54 millimeter dik en heeft een accuduur van veertien uur. Het apparaat verschijnt in het derde kwartaal. Wanneer de Zenpads verschijnen is nog onduidelijk.


Selfietelefoon

Asus onthulde op Computex ook de nieuwe telefoon Zenfone Selfie.  De camera’s van deze smartphone hebben allebei een sensor van 13 megapixel. Alleen bij de HTC Desire Eye werd al een zelfde aantal megapixels voor de selfiecamera gehanteerd.

Asus gebruikt in de voorzijde de f/2.2 lens die eerder in de iPhone 6 gebruikt werd. Het scherm kent een grootte van 5,5 inch en de Zenfone Selfie bezit over een octacore Snapdragon 615-processor.


Draagbare projector

Daarnaast komt Asus met de E1Z LED-projector die smartphonefoto’s kan tonen. Dit gebeurt door een Android-telefoon via micro-usb met de projector te verbinden. De E1Z werkt op een accu, zodat hij tijdens gebruik niet op netstroom hoeft te worden aangesloten.

De E1Z werkt ook als draagbare batterij die een smartphone kan opladen. Het apparaat zal rond de 200 dollar (183 euro) kosten.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>